czwartek, 13 grudnia 2012

10 kilowy baton Bounty do zrobienia w domu!


Baton Bounty!

Na 10 kg:

Cukier wanilinowy – 60 g
Wiórki kokosowe – 4 kg
Cukier puder 1 kg
Śmietana 30% - 2l
Czekolada – 2,5 kg
Masło – 1kg

  • Do 1 gara – wiórki
  • Do 2 reszta prócz czekolady, zamieszać
  • Zmieszać zawartość obu garów
  • Włożyć do formy wyłożonej folią spożywczą [np. naczynie żaroodporne]
  • Roztopić czekoladę
  • „Pomiziać” po wierzchu masy ułożonej w formie
  • Zamrozić
  • Wyjąć, obrócić na 2 str.
  • Oblać czekoladą
  • Znów zamrozić
  • Ta dam! Gotowe! Można pałaszować!

Smacznego?? Smacznego!!

2 komentarze:

  1. Wykonam zamówienie ,ale mam prośbę napisz je raz jeszcze bo jest nie zgodne z regulaminem brakuje hasła

    OdpowiedzUsuń
  2. ps: wkleisz button świąteczny ?>

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za komentarze :)